injectiegaten muur

Muren injecteren

Injecteren van muren als vochtweringsmethode

De exacte methode van het injecteren van muren verschilt van situatie tot situatie en moet door de professionele vakman bepaald worden. Er kan bijvoorbeeld besloten worden om alleen de binnenmuren te injecten of een combinatie van een binnen en buitenmuur.

Het injecteren van muren en wanden

Injecteren vloeistof in muur om horizontaal vochtwerend scherm te vormen.

Procedure injecteren muren

In de muur worden vop verspringende afstanden gaten schuin omlaag geboord (circa 2 cm doorsnede onder een hoek van 25 tot 30 graden, onderlinge afstand circa 10 tot 15 cm). Het boorstof wordt met een stofzuiger uit de gaten gezogen en in de gaten worden speciale injecteringstrechters aangebracht en worden de boorgaten met een injecteringsvloeistof gevuld.

Injectering van een muur tegen optrekkend vocht
Injectering van een muur tegen optrekkend vocht De verharde gel fungeert als vochtwerend schild

Speciale injecteringsvloeistof

De speciale injecteringsvloeistof is reukloos en niet brandbaar en is samengesteld uit diveerse kunststofcomponenten met een afdichtende en hydrofoberende werking.

Van vloeibare naar vaste vorm

Na voldoende indringdiepte te hebben bereikt gaan de vloeibare bestanddelen via een gel-achtige toestand in vaste vorm over. Door de capillaire werking (zuigende werking) verdeelt de vloeistof zich door de hele muur. De uitgeharde vorm vormt een aaneengesloten horizontale vochtwering.

Benutting van onderdruk en overdruk

Met behulp van onderdruk en overdruk wordt de vloeistof exact gepositioneerd om zo snel mogelijk de vloeistof op haar plaats te krijgen. Soms wordt extra warmte gebruikt om het uithardingsproces te versnellen.

Natuurstenen muren ? Alleen de voegen behandelen

Indien u last hebt van optrekkend vocht in natuurstenen muren, dan vindt de verplaatsing van het vocht alleen plaats in het cement of de mortel. Het injecteren van een dergelijke muur vindt dan ook alleen plaats in de voegen.

Boorgaten dichtpleisteren

Na het aanbrengen van de vloeistoffen en het verwijderen van de gereedschappen dienen de gaten dichtgemaakt te worden met speciale cementmortel.

De hoeken en naden vereisen extra aandacht

Vaak is het vochtgehalte in de hoeken van de muren het hoogst. Daarom dient daar extra aandacht aan te worden besteed, vaak door het boren van meerdere gaten boven elkaar.

Houdt rekening met enkele weken werkingstijd

Afhankelijk van de situatie moet u rekening houden met enkele weken voordat de horizontale vochtwering werkt. In extreme gevallen kan er sprake zijn van maanden tot een jaar voordat de horizontale vochtwering optimaal is. Muren dienen soms meerdere keren behandeld te worden. (afhankelijk van situatie, ouderdom muur en externe omstandigheden).

Zelf injecteren van muren ?

Het is mogelijk om zelf uw muren te injecteren; in de reguliere handel zijn injecteringsvloeistoffen verkrijgbaar. U kunt zelf gaten boren (schuin naar beneden) en de injecteringsvloeistof er door middel van trechters in laten lopen. Het onder druk of met warmte versnellen van het proces zal moeilijk zijn voor de gemiddelde woningbezitter om zelf te doen. Daarnaast is niet elke situatie zonder meer geschikt om zelf aan te pakken en in een slecht geval beschadigt u uw eigen muur wat nog meer vochtigheid kan veroorzaken. U doet er verstandig aan in ieder geval een gratis offerte aan te vragen en daarna de afweging te maken of de besparing aan arbeidskosten de moeite waard is.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opsporen en verhelpen van uw vochtproblemen?
Vraag dan volledig GRATIS EN VRIJBLIJVEND een offerte aan
Alle soorten werkzaamheden - landelijke dekking - garantie op alle werkzaamheden

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie