scheurreparatie

Betonreparatie

Uitgeharde mortel en beton van gebouwen hebben van veel soorten invloeden te lijden, zowel van uitwendige aard (weersinvloeden) als van inwendige aard (water als bindmiddel met verschillende soorten zouten en chemicaliën Water werkt enerzijds oplossend, anderzijds voert het chemische werkzame stoffen mee die aantasting veroorzaken.

Beton heeft veel te lijden

Schade door uitzetting en chemische reacties beton

Mortel en beton worden bijvoorbeeld aangetast door het oplossen van het bindmiddel. Door de inwerking van andere stoffen gaat de dichtheid van beton te zijner tijd achteruit en zullen scheuren en barsten ontstaan. Door werking van binnenuit komt het vaak voor dat beton gaat 'springen'of barsten waardoor grote schade ontstaat.

Grote schade tijdens vorstperiodes

Door de constante temperatuurswisselingen ontstaat in de verschillende bouwmaterialen krimp en uitzetting. Deze verschillen veroorzaken spanningen in bouwstoffen, de bouwconstructie en vooral de buitengevels. Water heeft een vrij unieke eigenschappen dat het bij sterke afkoeling uitzet. In het geval van (strenge) vorst betekent het dat in het bouwwerk aanwezige vocht zal gaan uitzetten waardoor scheuren en gaten en schade aan de constructie ontstaan. Water zal bij bevriezing een volumevergroting krijgen van circa 10 % krijgen.

Betonrot

Grindnest zorgt voor scheuren

Betonrot is in feite het roesten van de stalen bewapening die in het beton gegoten zit. Door diverse oorzaken zoals scheurvorming, roest, schadelijke chemische verbindingen e.d. ontstaat er een open verbinding met het gewapende staal. Hierdoor neemt het staal in volume toe en zullen scheuren e.d. nog groter gaan worden. We spreken dan van betonrot.

Schadelijke inwerking van water op cement en beton

Op cementmortel en beton werkt onder andere zacht water in geringe mate oplossend, maar ook bepaalde aanwezige zuren in water reageren met bindmiddelaandelen en kalkdeeltjes. Ook zoutoplossingen en plantaardige en dierlijke oliën en vetten reageren sterk met cement en beton.

Oorzaken scheuren in beton

Voordat men met het herstel van kapot beton (bijvoorbeeld scheurvorming) begint dient men de oorzaken van de scheuren te onderzoeken om herhaling te voorkomen. Daarnaast moet men eerst kijken of de scheuren tot rust zijn gekomen of dat er nog beweging in zit.

Gipszegels

Met behulp van het aanbrengen van gipszegels op scheuren controleert men of de scheuren al uitgewerkt zijn of niet.

Alleen specialisten kunnen dit oplossen

Alleen door de inzet van specialisten kan betonrot aangepakt worden waarbij de juiste combinatie van analyse, materiaal en injecteringsvloeistoffen en reparatiekitten gehanteerd moeten worden. Dit soort situaties kunnen niet met huis-,tuin- en keukenmiddelen opgelost worden.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opsporen en verhelpen van uw vochtproblemen?
Vraag dan volledig GRATIS EN VRIJBLIJVEND een offerte aan
Alle soorten werkzaamheden - landelijke dekking - garantie op alle werkzaamheden

Meer informatie over construcief verlijjmen

Constructief verlijmen is het aan elkaar bevestigen van twee of meerdere onderdelen van een constructie middels verlijming. De onderdelen kunnen zowel statisch als dynamisch zijn. Door constructieve verlijming wordt de constructie weer als één geheel. Lees hier verder over constructief verlijmen.

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie